Príprava kvasenej zeleniny – kyslá kapusta

V kurze Denisy Šimlovej sa naučíte pripravovať kyslú kapustu a získate tak pevné fermentačné základy na kvasenie ďalšej zeleniny.

Vstúpte ZADARMO do kurzu

E-mail

— vstúpte do kurzu zadarmo cez

Vstupom do kurzu získate:

  • Dĺžka kurzu: 0 h. 56 min.
  • 5 lekcií ZADARMO
  • Doživotný prístup k lekciám
  • Aktualizácie zadarmo
  • Spustíte v PC, mobile aj tablete
  • Certifikát o absolvovaní kurzu
Jednička
Sme jednotka v online kurzoch
Studenti
Viac ako 418 161 študujúcich členov
Hvězda
4,7/5 priemerné hodnotenie kurzov
{'Trénink'}
Celkom 295 online videokurzov

Popis kurzu

V kurze „Príprava kvasenej zeleniny – kyslá kapusta“ sa s Denisou Šimlovou alias Divoženkou v kuchyni naučíte doma pripravovať kyslú kapustu. Na samotné kvasenie budete okrem kapusty, soli a skrutkovacích pohárov potrebovať už len svoje šikovné ruky a bežné kuchynské náčinie.

Kvasenie či kysnutie zeleniny patrí k tradičným spôsobom konzervácie zeleniny. Naši predkovia nakladali kapustu po desiatkach kíl do kameninových súdkov. My si ho môžeme na prvýkrát pripraviť v malom av pohároch.

V kurze sa dozviete:

  • aké výhody má kvasená zelenina
  • aké sú vhodné nádoby na fermentovanie
  • aké sú 3 najväčšie fermentačné omyly
  • ako krok za krokom pripravovať kyslú kapustu
  • ako krájať, krúhať, stláčať a utláčať zeleninu do pohárov
  • ako zeleninu zaťažiť, aby ste sa vyhli plesni
  • ako kvasenie prebieha a ako zeleninu skladovať
  • aké sú obľúbené kapustové kombinácie a recepty na jedlá s kyslou kapustou

Lektorka vás prípravou kyslej kapusty prevedie krok za krokom a podelí sa s vami o praktické tipy a inšpiráciu, s čím kapustu kombinovať a ako s ňou variť. Súčasťou kurzu sú aj skriptá v PDF. Zobraziť celý popis kurzu

Kvasenie kapusty je ideálnym začiatkom, dá sa povedať základným kameňom kvasenia, takže sa po zvládnutí kapusty môžete pustiť do ďalších zeleninových experimentov.

A v čom je vlastne kvasená zelenina taká skvelá? Kvasenie je prospešné hneď z niekoľkých dôvodov. Nielenže zvyšuje obsah probiotík a posilňuje imunitný systém, ale taktiež zlepšuje vstrebávanie živín a predlžuje trvanlivosť zeleniny bez potreby chladenia alebo pridania chemikálií. Tento proces môže pomáhať v detoxikácii tela a znižovať riziko niektorých chronických ochorení. Tak poďme na to!

Lekcie kurzu

  • Láka vás kvasenie zeleniny pre nové chute, zdravotné účinky alebo ako metóda konzervácie? Dôvodov, prečo sa do domáceho kvasenia pustiť, je veľa a určite medzi nimi objavíte aj ten svoj.

  • Kapusta je na kvasenie úplne ideálna, vypočujte si, prečo tomu tak je.

  • Aké sú ideálne nádoby na kvasenie? No predsa poháre! Viac sa dozviete v treťom dieli tohto kurzu.

  • 4
    ZADARMO
    01:43

    Zoznámte sa s tromi najčastejšími omylmi či chybami ohľadom kvasenia.

  • 6
    05:58

    V tomto dieli si predstavíme suroviny, ktoré budete na kyslú kapustu potrebovať.

  • 7
    03:05

    Prehliadka kuchynského náčinia, ktoré sa vám bude hodiť na kvasenie kapusty.

  • Krájanie a krúženie kapusty detailne a na vlastné oči.

  • Koľko dávať soli na konkrétne množstvo zeleniny? To sa dozviete v deviatom dieli tohto kurzu.

  • 10
    04:54

    Po krájaní je čas na stláčanie kapusty.

  • Ako kapusta do pohára natlačiť? Poďme na to!

  • 12
    04:55

    Kapusta je potrebné zaťažiť, aby sme sa vyhli plesni. V tomto dieli si ukážeme, ako na to.

  • 13

    Zaujíma vás, ako prebieha fermentačný proces? Pozrite sa na tento diel.

  • Nie ste si istí, ako spoznať, že vaša kapusta je hotová? Poďte tomu prísť na kĺb.

  • V pätnástom dieli tohto kurzu sa pozrieme na tému hygieny. Pri kvasení a odoberaní kapusty je totiž hygiena veľmi dôležitá.

  • Kapustu nemusíte pripravovať len s rascou, dá sa s ňou krásne hrať. V tejto časti kurzu sa dozviete, s čím môžete kapustu kombinovať a aké sú obľúbené kapustové kombinácie.

  • Rozprávanie o varení s kyslou kapustou a tri obľúbené recepty na stiahnutie.

  • V poslednom dieli kurzu sa s vami rozlúčim a pozviem vás na ďalšie živé aj online akcie. Tu si tiež môžete stiahnuť skriptá ku kurzu. Veľa šťastia!

Diskusné fórum

Tu môžete komunikovať s lektorom a ostatnými účastníkmi kurzu.

Prejsť na diskusné fórum
5,0

Hodnotenie kurzu

9 hodnotení

Pre pridanie hodnotenia je nutné .

8. 3. 2025

Paní D Šimlová předesílala, že dobře popíše a ukáže postup kvašení zelí.
A skutečně to tak bylo. Navíc je paní Denisa milá a je vidět,že má z této práce také radost. Děkuji. Květa

Profilová fotografia

Květa Javůrková

Zdravíme vás, Květo! Jsme rádi, že jste se našla ve světě kvašené…
Zobraziť celý komentár

Profilová fotografia

Kurzy pro radost


14. 12. 2024

Dobrý kurs. Jsem úplný začátečník v tomto odvětví. Chci se dále zajímat o tuto techniku. Zejména ,že je to prospěšné pro naše tělo a pestrost ve výživě. Děkuji.

Profilová fotografia

Milan Novotný

Dobrý den, Milane, děkujeme Vám za Vaše krásné hodnocení a pět…
Zobraziť celý komentár

Profilová fotografia

Kurzy pro radost


5. 12. 2024

Super kurz. Výborně strukturovaný a detailní obsah, který mi krok za krokem ukázal, jak správně fermentovat zeleninu. Lektor vše vysvětluje srozumitelně a názorně, což mi pomohlo pochopit i složitější techniky. Kurz je ideální pro začátečníky i pokročilé, a díky praktickým tipům jsem se hned pustil do kvašení doma. Doporučuji všem, kteří chtějí obohatit svou kuchyni o zdravé a chutné potraviny.

Profilová fotografia

Ctibor Veleba

Dobrý den, Ctibore, děkujeme Vám za skvělé hodnocení a pět hvězdiček…
Zobraziť celý komentár

Profilová fotografia

Kurzy pro radost


2. 9. 2024

Dobrý den, nejsem v kvašení úplný začátečník, přesto byl pro mě kurz zajímavý a poučný. Doporučuji vyzkoušet všem, kdo rádi v kuchyni něco kutí a chtějí, aby jídlo bylo nejen chutné, ale i zdravé.

Profilová fotografia

Jitka Brožová

Dobrý den, Jitko! Děkujeme vám za vaše hodnocení. 😊 Jsme rádi, že i…
Zobraziť celý komentár

Profilová fotografia

Kurzy pro radost


10. 6. 2024

Dobrý den, zatim jsem si prohlédla jen neplacenou část kurzu, ale i tak jsem nadšená z prvotního dojmu. Lektorka skvěle vysvětluje postupy a upozorňuje na možné chyby. Nejsem zcela začátečník co se týče kvašené zeleniny (čalamády apod.) nebo kysané zelí na různý způsob a proto jsem zvědavá i na další možnosti. Děkuji

Profilová fotografia

Ilona Mikovcová

Dobrý den Ilono, ať vás zkoumání dalších možností kvašení stále baví.

Profilová fotografia

Denisa Šimlová

Všetky hodnotenia (9)

Lektor kurzu

Denisa Šimlová

Denisa Šimlová

zbieračka a kráľovná kvasenia
1 kurz
Facebook
Volám sa Denisa Šimlová. Som kráľovná kvasenia a vášnivá zberačka jedlých darov prírody. Verím v naozajstné domáce jedlo, nekonečnú prírodnú hojnosť a malé krôčiky k sebestačnosti.  Z rodnej Prahy sme sa s rodinou odsťahovali do roubenky na Kokořínsku, kde neustále skúmam, čo všetko jedlého a liečivého u nás rastie a ako to môžeme tradičnými i modernými spôsobmi spracovávať.  ​S radosťou, ľahkosťou a neutíchajúcim nadšením o tom píšem ako „Divoženka v kuchyni“ na svojom webe, v divoženkovskom zpravodaji, na Facebooku i Instagrame. Organizujem živé a on-line kurzy kvasenia a jedlé a hubové prechádzky.
Viac o lektorovi

Časté otázky ku kurzu

Áno. Iba v prípade platby bankovým prevodom je potrebné počítať s oneskorením 1 - 3 dni. Z tohto dôvodu odporúčame úhradu kartou alebo online prevodom.

V prípade kúpy kompletného kurzu získavate okamžite všetky lekcie naraz a môžete si ich prechádzať bez akéhokoľvek obmedzenia.

Nie, to bohužiaľ nie je možné z bezpečnostných dôvodov. Na prehliadanie lekcií kurzu je nutné pripojenie k internetu.

Všetky naše kurzy obsahujú neplatené a platené lekcie. Tento kurz obsahuje 5 lekcií zadarmo a 13 lekcií platených.

Naša 100% garancia vrátenia peňazí znamená, že ak zakúpený kurz nesplní vaše očakávania, vrátime vám vašu platbu za kurz späť. Nemusíte nám vôbec nič vysvetľovať, stačí nám napísať alebo zavolať. Túto garanciu môžete využiť do pätnástich dní od zakúpenia kurzu.

Ďalšie kurzy, ktoré by sa vám mohli tiež páčiť

Vzdelávajte sa online kdekoľvek na svete

Vstup do kurzu ZADARMO

Vstup do kurzu ZADARMO

Vstup do kurzu je vždy zadarmo a nikdy nezaväzuje k nákupu.

Neplatená aj platená časť

Neplatená aj platená časť

Všetky naše kurzy obsahujú neplatenú a platenú časť. Môžete tak najprv zistiť, či sa vám bude kurz páčiť a až potom sa rozhodnúť pre zakúpenie.

Kurzy vždy so sebou

Kurzy vždy so sebou

Naše kurzy môžete prehrávať kedykoľvek na PC, mobile i tablete.

Garancia vrátenia peňazí

Garancia vrátenia peňazí

Pri platených častiach vždy platí 100% záruka vrátenia peňazí.