V kurze Denisy Šimlovej sa naučíte pripravovať kyslú kapustu a získate tak pevné fermentačné základy na kvasenie ďalšej zeleniny.
V kurze „Príprava kvasenej zeleniny – kyslá kapusta“ sa s Denisou Šimlovou alias Divoženkou v kuchyni naučíte doma pripravovať kyslú kapustu. Na samotné kvasenie budete okrem kapusty, soli a skrutkovacích pohárov potrebovať už len svoje šikovné ruky a bežné kuchynské náčinie.
Kvasenie či kysnutie zeleniny patrí k tradičným spôsobom konzervácie zeleniny. Naši predkovia nakladali kapustu po desiatkach kíl do kameninových súdkov. My si ho môžeme na prvýkrát pripraviť v malom av pohároch.
Lektorka vás prípravou kyslej kapusty prevedie krok za krokom a podelí sa s vami o praktické tipy a inšpiráciu, s čím kapustu kombinovať a ako s ňou variť. Súčasťou kurzu sú aj skriptá v PDF. Zobraziť celý popis kurzu
Kvasenie kapusty je ideálnym začiatkom, dá sa povedať základným kameňom kvasenia, takže sa po zvládnutí kapusty môžete pustiť do ďalších zeleninových experimentov.
A v čom je vlastne kvasená zelenina taká skvelá? Kvasenie je prospešné hneď z niekoľkých dôvodov. Nielenže zvyšuje obsah probiotík a posilňuje imunitný systém, ale taktiež zlepšuje vstrebávanie živín a predlžuje trvanlivosť zeleniny bez potreby chladenia alebo pridania chemikálií. Tento proces môže pomáhať v detoxikácii tela a znižovať riziko niektorých chronických ochorení. Tak poďme na to!
Láka vás kvasenie zeleniny pre nové chute, zdravotné účinky alebo ako metóda konzervácie? Dôvodov, prečo sa do domáceho kvasenia pustiť, je veľa a určite medzi nimi objavíte aj ten svoj.
Kapusta je na kvasenie úplne ideálna, vypočujte si, prečo tomu tak je.
Aké sú ideálne nádoby na kvasenie? No predsa poháre! Viac sa dozviete v treťom dieli tohto kurzu.
Zoznámte sa s tromi najčastejšími omylmi či chybami ohľadom kvasenia.
V tomto dieli si predstavíme suroviny, ktoré budete na kyslú kapustu potrebovať.
Prehliadka kuchynského náčinia, ktoré sa vám bude hodiť na kvasenie kapusty.
Krájanie a krúženie kapusty detailne a na vlastné oči.
Koľko dávať soli na konkrétne množstvo zeleniny? To sa dozviete v deviatom dieli tohto kurzu.
Po krájaní je čas na stláčanie kapusty.
Ako kapusta do pohára natlačiť? Poďme na to!
Kapusta je potrebné zaťažiť, aby sme sa vyhli plesni. V tomto dieli si ukážeme, ako na to.
Zaujíma vás, ako prebieha fermentačný proces? Pozrite sa na tento diel.
Nie ste si istí, ako spoznať, že vaša kapusta je hotová? Poďte tomu prísť na kĺb.
V pätnástom dieli tohto kurzu sa pozrieme na tému hygieny. Pri kvasení a odoberaní kapusty je totiž hygiena veľmi dôležitá.
Kapustu nemusíte pripravovať len s rascou, dá sa s ňou krásne hrať. V tejto časti kurzu sa dozviete, s čím môžete kapustu kombinovať a aké sú obľúbené kapustové kombinácie.
Rozprávanie o varení s kyslou kapustou a tri obľúbené recepty na stiahnutie.
V poslednom dieli kurzu sa s vami rozlúčim a pozviem vás na ďalšie živé aj online akcie. Tu si tiež môžete stiahnuť skriptá ku kurzu. Veľa šťastia!
Tu môžete komunikovať s lektorom a ostatnými účastníkmi kurzu.
Prejsť na diskusné fórum
Paní D Šimlová předesílala, že dobře popíše a ukáže postup kvašení zelí.
A skutečně to tak bylo. Navíc je paní Denisa milá a je vidět,že má z této práce také radost. Děkuji. Květa
Zdravíme vás, Květo!
Jsme rádi, že jste se našla ve světě kvašené…
Zobraziť celý komentár
Dobrý kurs. Jsem úplný začátečník v tomto odvětví. Chci se dále zajímat o tuto techniku. Zejména ,že je to prospěšné pro naše tělo a pestrost ve výživě. Děkuji.
Dobrý den, Milane,
děkujeme Vám za Vaše krásné hodnocení a pět…
Zobraziť celý komentár
Super kurz. Výborně strukturovaný a detailní obsah, který mi krok za krokem ukázal, jak správně fermentovat zeleninu. Lektor vše vysvětluje srozumitelně a názorně, což mi pomohlo pochopit i složitější techniky. Kurz je ideální pro začátečníky i pokročilé, a díky praktickým tipům jsem se hned pustil do kvašení doma. Doporučuji všem, kteří chtějí obohatit svou kuchyni o zdravé a chutné potraviny.
Dobrý den, Ctibore,
děkujeme Vám za skvělé hodnocení a pět hvězdiček…
Zobraziť celý komentár
Dobrý den, nejsem v kvašení úplný začátečník, přesto byl pro mě kurz zajímavý a poučný. Doporučuji vyzkoušet všem, kdo rádi v kuchyni něco kutí a chtějí, aby jídlo bylo nejen chutné, ale i zdravé.
Dobrý den, Jitko!
Děkujeme vám za vaše hodnocení. 😊 Jsme rádi, že i…
Zobraziť celý komentár
Dobrý den, zatim jsem si prohlédla jen neplacenou část kurzu, ale i tak jsem nadšená z prvotního dojmu. Lektorka skvěle vysvětluje postupy a upozorňuje na možné chyby. Nejsem zcela začátečník co se týče kvašené zeleniny (čalamády apod.) nebo kysané zelí na různý způsob a proto jsem zvědavá i na další možnosti. Děkuji
Dobrý den Ilono, ať vás zkoumání dalších možností kvašení stále baví.
Vstup do kurzu je vždy zadarmo a nikdy nezaväzuje k nákupu.
Všetky naše kurzy obsahujú neplatenú a platenú časť. Môžete tak najprv zistiť, či sa vám bude kurz páčiť a až potom sa rozhodnúť pre zakúpenie.
Naše kurzy môžete prehrávať kedykoľvek na PC, mobile i tablete.
Pri platených častiach vždy platí 100% záruka vrátenia peňazí.
Hodnotenie kurzu
Pre pridanie hodnotenia je nutné prihlásiť sa.